De gemeente Katwijk heeft de posters van Second Love in Katwijk verwijderd. De gemeente heeft de posters laten verwijderen na klachten over de reclame voor de datingsite voor mensen die al een relatie hebben maar op zoek zijn naar nog een liefde.

De reclame van Second Love die te zien was in bushokjes, riep eerder al vragen op bij de SGP. De partij pleitte in maart voor een verbod op de reclame. ‘Het is niet goed om op te roepen tot vreemdgaan en te doen of vreemdgaan normaal is’, liet de fractie toen weten. ‘Juist omdat het gezin als hoeksteen van de samenleving fungeert.’

SGP-raadslid Jan van Dam reageerde ook op Twitter.

De gemeente Katwijk laat de reclame die in bushokjes geplaatst wordt over aan een bedrijf. In een contract met dat bedrijf staat dat eventuele aanstootgevende reclame verwijderd wordt.

‘Na klachten over de reclame van Second Love hebben wij contact opgenomen met de exploitant, waarna deze reclame-uitingen direct zijn verwijderd’, laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de SGP.

Katwijk is niet de enige plaats waar de reclame van Second Love verwijderd wordt. De reclame werd onlangs ook in Rhenen weggehaald.