Vanaf vrijdag 12.00 uur is het niet meer mogelijk om (recreatief) te overnachten op de camping, in een recreatiepark, in de strandhuisjes, in een B&B of in de jachthaven. Dat staat in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar de gemeente Katwijk onder valt. Het verbod duurt tot en met 10 mei.

Veiligheidsregio Hollands Midden wil met maatregel verspreiding van het coronavirus beperkten. In deze regio is het aanbod van recreatief en toeristisch nachtverblijf groot. Het verbod moet er voor zorgen dat mensen de deur niet uit gaan. Met name tijdens Pasen en in de meivakantie.

Onder het aanbieden van recreatief nachtverblijf wordt in elk geval verstaan het recreatief nachtverblijf in de vorm van verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, slaaphuisjes (recreatief nachtverblijf op het strand) en jachthavens.

Hotels vallen niet onder de maatregel en er zijn nog enkele uitzonderingen. Mensen die bijvoorbeeld het hele seizoen op de camping staan, zijn nog wel toegestaan. Ook het aanbieden van recreatief nachtverblijf aan seizoenarbeiders valt niet onder het verbod en dat geldt ook voor tijdelijke bewoning wegens persoonlijke omstandigheden.