De coronacrisis hakt er flink in bij de lokale ondernemers. Een bezoekje aan de winkel is vanwege de maatregelen voor veel mensen lastig. Om de ondernemers in deze gemeente te helpen en het shoppen voor bezoekers makkelijker te maken, is er hard gewerkt aan een nieuw platform. Tientallen ondernemers hebben zich verenigd in het Warenhuis aan Zee. Op deze website bieden de lokale ondernemers hun producten aan, die vervolgens thuis bezorgd worden.

Shoppen bij de Katwijkse winkels vanuit je stoel thuis. Het online platform Warenhuis aan Zee maakt dat mogelijk.

Warenhuis aan Zee is een initiatief van het Katwijkse reclame- en internetbureau Since89. Het bureau besloot na de bekendmaking van de coronamaatregelen op maandag 23 maart, gelijk in actie te komen. ‘Diezelfde avond nog beginnen we aan de huisstijl, opzet van het plan en de uitwerking. Om 03.00 uur ’s nachts stoppen we er voor eventjes mee om 4 uur later fris en fruitig er tegen aan te kunnen. Bedrijven benaderen, programmeren, content vullen. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Wat we dan voor elkaar krijgen in 5 dagen tijd is bizar.’

Op dit moment doen er zo’n 40 ondernemers mee aan het Warenhuis aan Zee. Onder andere Hema Katwijk, Sandbeach, Keurslager Vooys en Bakker Den Dulk doen mee. Er zijn al meer dan 130 bestellingen verwerkt.

Hoe werk Warenhuis aan Zee?
Ondernemers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunnen gratis op de website hun eigen webshop vullen met producten die zij verkopen.
Bezoekers kunnen op de website op een winkel klikken om daar de producten van te bekijken. Je kunt bij meerdere winkel bestellen. Alle producten komen in je eigen winkelmandje terecht die je vervolgens via iDeal kunt betalen. De producten worden bezorgd op dinsdag of vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur.

Op dit moment doen er zo’n 40 ondernemers mee aan het Warenhuis aan Zee. Er zijn al meer dan 130 bestellingen verwerkt.

‘Door de ondernemingen onder één dak samen te brengen wordt niet alleen het besmettingsgevaar verminderd, maar steunen we, ook in deze moeilijke tijd, de lokale ondernemer’, schrijft de initiatiefnemer. ‘Hop dus gemakkelijk je brood van de bakker, je vis van de visspeciaalzaak en nog veel meer, allemaal in één bestelling. Samen staan we sterk.’

Klik hier om de website van Warenhuis aan Zee te bekijken.