De Kippenloop gaat dit jaar niet door. Het bestuur van de Stichting Katwijk Wandelmarathon, organisator van de Kippen- en Kuikenloop, heeft besloten om vanwege de corona crisis de 16e editie zoals gepland voor zaterdag 13 juni 2020 af te gelasten. ‘Gelet de ontwikkeling van het corona virus in de tijd tot nu toe en in de toekomst acht het bestuur het onverantwoordelijk om u als wandelaar bloot te stellen aan risico’s.’

Uitstellen naar later dit jaar was volgens de organisatie niet mogelijk. ‘Gelet de onzekerheid vanwege de ontwikkeling van het corona virus, de druk op de organisatie en de vraag of een vergunning voor dit evenement wel zal worden verstrekt is uitstel naar later dit jaar geen optie.’

De datum van volgend jaar is al bekend: 12 juni 2021.

Kaartjes
De organisatie laat weten dat de kaartjes voor dit jaar niet geldig zijn voor volgend jaar. Deelnemers krijgen ook het inschrijfgeld niet terug. ‘Onze algemene voorwaarden ten aanzien van dit punt zeggen het volgende:Β β€œIndien door overmacht op een laat tijdstip moet worden afgelast, dan zal geen restitutie van inschrijfgelden plaatsvinden. Inschrijfgelden worden dan overgemaakt op de rekening van KWF Kankerbestrijding/KiKa”. Wij zullen later in dit jaar hieraan gevolg geven.’

Het wandelevenement was dit jaar in een recordtempo uitverkocht.

Kippenloop binnen 24 uur uitverkocht