De gemeente Katwijk neemt voor dit weekend weer maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er is extra toezicht op drukke plaatsen, jongeren worden extra gecontroleerd bij de Dorpsweide, het voetbalveldje bij Salem en de skateboardbaan bij de Noordduinen en automobilisten en motorrijders worden verzocht niet naar de Boulevard te komen. Als het te druk wordt en het niet meer mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren, dan worden de toegangswegen naar strand, duin en bos afgesloten.

Vorig weekend werden de parkeerterreinen bij strand, het Valkenburgse meer en Panbos uit voorzorg afgesloten. Dat geldt ook voor dit weekend. Ook is er extra toezicht op deze plekken en wordt continu bekeken of het niet te druk wordt en of iedereen 1,5 meter afstand houdt. Ook wordt er opnieuw een drone ingezet.

Jongeren
Dit weekend is er daarnaast extra toezicht op jongeren. Politie en handhaving merken dat jongeren zich vaak niet aan de maatregelen houden. Kinderen boven de 12 jaar oud moeten ook 1,5 meter afstand houden, maar dat gebeurt niet altijd. Vooral bij de Dorpsweide, het voetbalveldje bij Salem en de skateboardbaan bij de Noordduinen is het (te) druk.

Vorige week was burgemeester Cornelis Visser erg tevreden over het verloop van jet weekend. Visser: ‘Ik ben bijzonder trots op onze inwoners. Het overgrote deel van onze gemeenschap houdt 1,5 meter afstand op straat en blijft thuis waar mogelijk. Tegelijkertijd blijft men in onze gemeente naar elkaar omkijken. Door boodschappen voor elkaar te doen, door muziek voor elkaar te maken of door elkaar via online middelen moed in te spreken. We hebben laten zien dat we het kunnen. Laten we dit ook de komende periode volhouden. Als we met elkaar onze schouders hieronder zetten, kunnen wij dit coronavirus te lijf gaan’.