In Katwijk wordt gewerkt aan een ‘lockdownlied’. De Katwijkse initiatiefnemers Jan den Hollander, Gerard van Duijn en Martin van Duijn willen met het ‘lockdownlied’ mensen een hart onder de de riem steken in deze moeilijke tijden. De muzikanten roepen alle Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers op om een selfie te maken met de tekst ‘Hou Vol, Hou Vast’ en die in te sturen voor de videoclip.

De drie muzikanten werken op dit moment hard aan het eigen nummer ‘Hou vol, Hou vast’. Het nummer is volgens Jan den Hollander ‘een weerspiegeling van de huidige situatie’ met ook wat optimisme. Hij hoopt dat het lied mensen bindt, ook in Katwijk.

De zanger wil de verbinding laten zien door Katwijkers een rol te geven in de videoclip. Den Hollander: ‘Het is een lied van ons allemaal. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’.

Hoe doe je mee in de videoclip?
Maak een selfie waarbij je een vel papier in beeld houdt met daarop de tekst ‘Hou Vol, Hou Vast’. Stuur je selfie via Whatsapp naar 06 22 79 34 09 of mail naar lockdownkatwijk@gmail.com. Zet ook even je naam in je bericht of mail. Insturen kan tot en met zondag. Alle foto’s krijgen gegarandeerd een plek in de videoclip.

Onlangs werd door 100 bekende Nederlanders ook het zogenoemde ‘coronalied’ uitgebracht.