Wynanda had nog maar net haar deuren geopend van haar nieuwe huidstudio aan de Sluisweg. Die deuren moesten vanwege de coronamaatregelen snel weer dicht. Tot en met 28 april mag ze geen behandelingen uitvoeren. ‘De zorgen die ik nu heb zijn de vragen die iedereen heeft: hoelang gaat dit duren en ga ik dit zakelijk redden? Dat is toch best een beetje spannend.’

In deze serie kijken we hoe Katwijkers de coronacrisis doorstaan. Deze week Wynanda van Duijn. Zij vertelt hoe haar leven er nu uit ziet en wat voor gevolgen het coronavirus heeft voor haar eigen onderneming Huidstudio Mooij By Wynanda.

Hoe zag je leven eruit voordat de coronacrisis uitbrak?
Voordat deze coronacrisis uitbrak, had ik tot 12 maart mijn huidstudio aan huis, waar ik mijn werkzaamheden uitvoerde. Ik had een drukke agenda, waarin mijn dagen gevuld werden met behandelingen geven.

Wat voor plannen had je allemaal?
Eind september kwam een ruimte aan de Sluisweg op mijn pad. Ik had al een tijdje de ambitie en de wens om groter te gaan en mijn huidstudio was thuis wel uit zijn jasje gegroeid. In december kreeg ik de sleutel van deze ruimte. Drie maanden lang is heel hard geklust, zodat we op 14 maart het glas konden heffen op een mooie toekomst en veel groeimogelijkheden. Ee dag later kondigt het Kabinet aanvullende maatregelen aan. Die maandag zou ik mijn eerste klanten ontvangen samen met Esmé. Zij is met mij een samenwerking aangegaan en zo stonden er nog meer hele toffe samenwerkingen op de planning.

Ik bereid mij voor op de tijd na corona

Hoe ziet jouw dag er nu uit?
Mijn dag vul ik nu met vooral met veel dingen regelen. Eigelijk veel voorbereiden op de tijd na de corona. Ik probeer veel online en zichtbaar te zijn en te kijken waar nog mogelijkheden binnen mijn branche liggen, zodat ik mijn klanten toch van dienst kan zijn. Daarnaast bied ik mijn klanten private shopping en een bezorgservice aan, zodat zij toch hun favoriete producten thuis kunnen blijven gebruiken. Naast mijn bedrijf heb ik het ook heel druk met thuisonderwijs voor de drie jongens die we hebben.

Foto: Corné van Duijn

Wat vind je daarvan?
Ik vind het vooral erg chaotisch, pittig en druk. Maar het is ook heel erg leuk en interessant om te kijken wat er mogelijk is. Online liggen veel mogelijkheden en dan vooral om zichtbaar te blijven.

Houd je je aan de voorschriften die er nu zijn? Waarom wel, waarom niet?
Als klanten bij mij zijn houd ik mij aan de voorschriften, dus één tegelijk in de huidstudio en alles wordt daarna weer gereinigd. En
uiteraard houden we afstand.

(De huidstudio mag nog wel klanten ontvangen voor de verkoop van producten, maar mag geen behandelingen uitvoeren tot en met 28 april)

Wat voor zorgen heb je op dit moment?
De zorgen die ik nu heb zijn de vragen die iedereen heeft: hoelang gaat dit duren en ga ik dit zakelijk redden? Dat is toch best een beetje spannend. Gelukkig is er een noodpakket vanuit de overheid en heb ik het geluk hele lieve en trouwe klanten te hebben. Ik hoop natuurlijk dat ik ze snel weer mag ontvangen en behandelen.

Jezelf goed verzorgen maakt absoluut dat je er positiever instaat

Wat mis je?
Ik mis het klantcontact, het mogen behandelen, het samen met mijn klanten werken aan hun mooie huid, maar ook de fijne gesprekken en het sociale aspect van mijn werk.

Hoe gaat jouw bedrijf om met de crisis?
Ik probeer nu om zichtbaar te zijn en blijven om mijn klanten toch te kunnen helpen aan hun droomhuid op afstand. Ik geef ze leuke tips en probeer steeds weer te bekijken waar en welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast volg ik veel online trainingen om up to date te blijven en werk ik aan mijn toekomstplannen. Ik heb veel ideeën en daar heb ik nu natuurlijk alle tijd voor. Daarnaast heb ik veel contact met collega’s, zo helpen we elkaar aan input en ideeën.

Heb je nog tips om deze crisis en maanden door te komen?
Blijf positief en zorg goed voor jezelf. Blijf jezelf voorzien van een leuke make-up. Jezelf goed verzorgen maakt absoluut dat je er positiever instaat! Blijf gezond en zorg een beetje voor elkaar!