‘Absurd’, vindt kapper Edwin Minnee het besluit van het kabinet om de kapperszaken nog langer gesloten te houden. De kapper had een kleine hoop dat Mark Rutte gisteravond de maatregelen zou versoepelen.

De kappersbranche had al een nieuw protocol opgesteld, zodat de kappers weer aan de slag kunnen. De kapperszaak van Minnee aan de Varkevisserstraat is net als alle andere kapperszaken nu bijna al een maand dicht.

Minnee snapt niet dat hij als kapper zijn beroep niet mag uitoefenen, maar een tandarts bijvoorbeeld wel. ‘Een tandarts zit recht boven het gezicht van iemand en heeft veel meer contact met het gezicht. Wij staan zelfs achter iemand. Waarom zij wel en wij niet?’

Eigenlijk is het niet te doen

De Katwijkse kapper kan de financiรซle klap vooralsnog opvangen. ‘Maar eigenlijk is het niet te doen. Het is lastig. Deze maand red ik het, maar hoe sta ik er aan het eind van het jaar voor?’ De inkomsten die hij nu misloopt, gaat hij niet meer terugverdienen. Voor kappers is geen inhaalslag mogelijk.

Minnee vindt het jammer dat het kabinet niet kan aangeven wanneer hij mag weer open mag. ‘Ze laten ons in het ongewisse. Geef dan aan onder welke voorwaarden we wel open kunnen.’

Het kappersvak zit in mijn bloed

De onzekerheid en de financiรซle klap zijn niet het ergste voor de kapper. Het feit dat hij zijn klanten niet kan knippen en helpen valt hem zwaar. ‘Ik word gek als ik niet kan knippen. Het kappersvak zit echt in mijn bloed. Dit valt niet mee.’

Iedere dag plaatst hij op zijn Facebookpagina een video met een tip voor zijn klanten. Hoe knip je zelf je pony? Hoe verf je nu je haar? Hoe gebruik je een tondeuse? Minnee legt het in zijn video’s uit. ‘Je moet toch zorgen dat je bezig blijft. En de reacties op de filmpjes zijn niet normaal. Ik word er zelfs op straat op aangesproken.’

Lukt altijd ! Gemakkelijk thuis in laagjes knippen. Zonder enige kappersvaardigheden.

Hier een knip video Stond al op youtube wordt een soort tegen gehouden door facebook maar wilde ik toch nog laten zien.Lukt altijd ! Gemakkelijk thuis in laagjes knippen. Zonder enige kappersvaardigheden. http//:www. haargeheimen.nl. Ontdek hoe je zelf thuis haar kan knippen zonder enige ervaring met de Edwin Minnee de kapper uit Katwijk In deze video neemt Edwin je stap voor stap mee in het knippen van een perfect kapsel in laagjes ongeacht je kennis over knippen. Met dit systeem kan je zelf voor een kapsel met lagen zorgen die een kapper bezoek voor weken kan uitstellen door dat je haar nog lekker zit. Deel deze video met je vrienden, familie, collega's enz.http//:www. haargeheimen.nl. Ontdek hoe je zelf thuis haar kan knippen zonder enige ervaring met de Edwin Minnee de kapper uit Katwijk In deze video neemt Edwin je stap voor stap mee in het knippen van een perfect kapsel in laagjes ongeacht je kennis over knippen. Met dit systeem kan je zelf voor een kapsel met lagen zorgen die een kapper bezoek voor weken kan uitstellen door dat je haar nog lekker zit. Deel deze video met je vrienden, familie, collega's enz.Zoek ons ook op op facebook : https://www.facebook.com/EdwinMinneeH….http://www.edwinminnee.nlzoekwoorden:Zoektermen:#zelfthuisknippen #zelflagenknippen #thuislaagjesknippen #kinderenlaagjesknippen #vrouwlaagjesknippen. #lerenknippen #howtocuthairzelf laagjesknippen(zelf laagjesknippen)knippen met effileerschaar(knippen met effileerschaar)laagjesknippen(laagjesknippen)knippen met een kappersschaar(knippen met een kapppersschaar)zoek ons ook op op facebook : https://www.facebook.com/EdwinMinneeHaarverzorging.http://www.edwinminnee.nlzoekwoorden:Zoektermen:thuis knippen(thuisknippen)een lengte knippen(een lengte knippen)thuis zelf knippen(thuis zelf knippen)een lengte thuis knippen(een lengte thuis knippen)thuis makkelijk zelf knippen(thuis makkelijk zelf knippen)makkelijk een lengte knippen(makkelijk een lengte knippen)bespaar kapper kosten(bespaar kapper kosten)kosten besparen knippen(kosten besparen knippen)knippen als een kapper(knippen als een kapper)hoe zelf haar knippen(hoe zelf haar knippen)hoe zelf een lengte knippen(hoe zelf een lengte knippen)hoe zelf kapsel knippenhttp:www.edwinminnee.nl

Geplaatst door Edwin Minnee Haarverzorging op Zondag 19 april 2020

Zijn ‘concullega’s’ zijn minder blij met de video’s, vertelt Minnee. ‘Ik heb berichten ontvangen van kappers die vinden dat ik er mee moet stoppen. Zij denken dat straks niemand niet meer naar de kapper gaat. Mensen zijn nu toch zelf thuis aan het rommelen. Dan ik ze beter gewoon wat tips geven.’

De kappers moeten nu tot 20 mei gesloten blijven.