De gemeente Katwijk sluit morgen de parkeerterreinen bij het strand en Panbos. De gemeente probeert hiermee zoveel mogelijk bezoekers te weren en drukte te voorkomen. De burgemeester roept iedereen op, om thuis te blijven. Zo wordt verspreiding van het coronavirus beperkt.

De gemeente neemt voor dit zonnige weekend meerdere maatregelen om drukte te voorkomen. Vandaag werd bijvoorbeeld ook duidelijk dat de gemeente drones gaat inzetten op het strand om toezicht te houden.

Drones houden toezicht op het strand van Katwijk

 

De impact van de coronacrisis is enorm’, laat burgemeester Cornelis Visser via een persbericht weten. ‘De afgelopen weken is er veel van onze inwoners gevraagd en we zijn er nog niet. Ook de komende weken blijven de maatregelen gelden. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die in persoonlijke sfeer door het virus is getroffen. Ik wens hun sterkte en kracht. Mijn vraag is simpel, maar ontzettend belangrijk: blijf zoveel mogelijk thuis! Het lijkt misschien aantrekkelijk om met de auto naar strand of duin te gaan. Of misschien even op bezoek bij familie of de buurvrouw, maar doe het alleen als het echt noodzakelijk is. En houd hierbij altijd 1,5 meter afstand.’

Als het te druk wordt en het niet meer mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren, dan worden ook de toegangspaden naar strand en bos afgesloten. Dat gebeurde ook al twee geleden.

Katwijk sluit alle wegen naar strand af