De organisatie van SAR Katwijk heeft besloten het evenement te verplaatsen naar volgend jaar. ‘De veiligheid van de volksgezondheid, die momenteel door het coronavirus enorm kwetsbaar is, staat voorop’, schrijft de organisatie. ‘Daarnaast zetten onze collega-hulpverleningsorganisaties zich op dit moment met man en macht in om mensenlevens te redden.’

Het International Search And Rescue Event (SAR) wordt ieder jaar in juli georganiseerd. Tijdens die dag zijn er grote demonstraties, shows en voorlichting van reddingswerkers zoals de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de Kustwacht. Op die dag komen zo’n 10.000 bezoekers af.

Foto: Katwijkse Reddingsbrigade

Dit jaar stond SAR Katwijk gepland op zaterdag 4 juli. Die datum valt nog buiten de maatregel van het Kabinet, die evenementen verbiedt tot 1 juni.

Toch heeft de organisatie alvast besloten om het evenement te verplaatsen.

‘Wij wensen onze collega-hulpverleningsorganisaties die zich op dit moment met man en macht inzetten om mensenlevens te redden, heel veel sterkte, kracht en wijsheid toe. Ook voor onze sponsors is het momenteel een lastige tijd. Wij hopen u volgend jaar in goede gezondheid weer te mogen verwelkomen op zaterdag 3 juli 2021.’