Het amateurvoetbal kent dit jaar geen kampioenen. Gisteren werd bekendgemaakt dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Bij het volleybal ligt dit anders. De Katwijkse volleybalvereniging RVV promoveert en mag zich kampioen noemen van de Tweede Divisie.

Het eindigen van het voetbalseizoen is een maatregel van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De competitie was al eerder stilgezet. De laatste wedstrijden werden gespeeld in het weekend van 7 maart.

De maatregel is een domper voor VV Katwijk. De Katwijkse voetbalclub stond bovenaan in de Tweede Divisie. Ook Rijnsburgse Boys deed het goed en had nog stiekem kans op de titel met een achterstand van vier punten op dorpsrivaal VV Katwijk. Dit weekend stond ook de derby tussen Quick Boys en VV Katwijk weer op de planning.

Vier teams van RVV promoveren.

Ook voor de volleyballers eindigt het seizoen. Maar in tegenstelling tot het amateurvoetbal, kan daar wel een klein feestje gevierd worden. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) hanteert wel een promotie- en degradatieregeling. Dat betekent dat bij de Katwijkse volleybalvereniging RVV in totaal vier teams promoveren. Heren 1 promoveert van de tweede divisie naar de eerste divisie, dames 1 verlaat de eerste klasse en gaat promotieklasse spelen en heren 2 en dames 3 promoveren naar de tweede klasse.

 

‘RVV wil de huldiging van de vier teams niet zomaar voorbij laten gaan’, laat RVV weten. ‘Zodra het weer mogelijk is en mag. Wanneer dat is weten we niet, maar dan heeft de vereniging iets om naar uit te kijken.’