Naar schatting van het RIVM heeft ongeveer één derde van het aantal verpleeghuizen tenminste één patiënt die besmet is met het coronavirus. Ook in Katwijk zijn er besmettingen binnen de woonzorgcentra vastgesteld. Met name in Salem zijn een flink aantal bewoners besmet.

DSV|Verzorgd Leven meldt dat er op verschillende locaties besmettingen zijn vastgesteld. Het gaat om zo’n 60 besmettingen verdeeld over de locaties Rustoord (Lisse), Salem, Duinrand en Vlietstede. Volgens de zorgorganisatie is vooral Salem flink getroffen. Ook op de Vlietstede in Rijnsburg zijn meerdere besmettingen. In de Duinrand ‘bijna geen’ meldt de organisatie. Familie van alle bewoners is per post geïnformeerd nadat een besmetting op een locatie is vastgesteld.

‘Tot ons verdriet zijn er ook al een aantal bewoners overleden, waarbij het aantal overledenen aanzienlijk hoger is dan normaal in deze tijd van het jaar’, schrijft DSV|Verzorgd Leven. ‘Het is niet altijd zeker dat er sprake is van een COVID-19 besmetting. Er is ook een aantal bewoners overleden bij wie geen test is afgenomen maar waarvan we wel een vermoeden hebben dat ze een COVID-19 besmetting hadden.’

In Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan in Katwijk aan Zee zijn twee bewoners van dezelfde afdeling besmet met het coronavirus, meldde de organisatie vorige week.

Een woordvoerder van Marente laat weten dat er in de Wilbert aan de Overrijn in Katwijk aan den Rijn ‘geen sprake is van een grote uitbraak van het coronavirus’. Om hoeveel besmettingen het gaat, wil de organisatie niet zeggen. ‘Indien zich er een uitbraak voordoet worden betrokken medewerkers, naasten en medebewoners hierover persoonlijk geïnformeerd. Wij verstrekken verder geen details of cijfers richting de pers.’