Burgemeester Cornelis Visser wil met mooi weer in het weekend mogelijk motorrijders weren van de Boulevard. De burgemeester vindt dat er afgelopen weekend te veel groepen motorrijders in Katwijk waren. Visser: ‘Dat brengt te veel risico’s met zich mee.’ Dat vertelde hij zondagavond in het programma Op1.

De burgemeester van Katwijk zat samen met de burgemeester van Haarlemmermeer aan tafel bij het programma Op1 om te vertellen hoe zij als burgemeesters omgaan met drukte tijdens het mooie lenteweer.

Afgelopen weekend was het zonnig weer. Dat zorgde voor veel angst bij deskundigen, die vreesden dat veel mensen er op uit zouden trekken. Dat zou uiteindelijk weer kunnen leiden tot een piek in het aantal coronabesmettingen.

De gemeente Katwijk plaatste daarom vlak voor het weekend nog een video met de oproep: ‘Blijf thuis’. Ook werden er al extra maatregelen getroffen.

Drones houden toezicht op het strand van Katwijk

Gemeente sluit morgen parkeerterreinen bij strand en Panbos

De oproep ‘blijf thuis’ heeft goed gewerkt, vertelt Visser bij Op1. Hij is erg tevreden over hoe mensen zich afgelopen weekend aan de regels hebben gehouden.

Een klein minpunt waren de groepen motorrijders die naar Katwijk kwamen. Visser: ‘Dat is veel te groot geweest, te grootschalig. Het zou best kunnen dat we daar dit weekend extra maatregelen voor nemen’.

De burgemeester denkt dan bijvoorbeeld aan het afsluiten van de Boulevard. Die was afgelopen weekend nog open voor auto’s en motorrijders. De Boulevard wordt dan alleen nog toegankelijk voor fietsers en wandelaars.

Kijk hier de uitzending terug.