De politie heeft vijf mannen en één vrouw aangehouden na een gewelddadige overval in een woning aan de Rijnsburgerweg. De bewoners werden zaterdagavond door een groep aangevallen. Een 35-jarige man werd door de groep hard geslagen met een voorwerp en liep daardoor verwondingen op. Hij moest naar het ziekenhuis.

De politie werd zaterdagavond rond 21.45 uur gealarmeerd door een getuige. Hij of zij vertelde agenten dat het om een groep van vier tot zes overvallers ging, die allen gezichtsbedekking droegen. Na de overval ging de groep er met buit vandoor in een grijze BMW.

Later in de nacht hielden agenten in Noordwijk bij een geparkeerde grijze BMW drie verdachten aan. Vervolgens hielden agenten in een woning aan de Van Limburg Stirumstraat nog eens drie verdachten aan. In de woning vonden agenten verdovende middelen en vuurwapens. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Foto: Menno Plug

Het gaat om een 33-jarige man en een 26-jarige man uit Hillegom, een 28-jarige man uit Lisse, een 33-jarige man uit Oegstgeest, een 24-jarige man zonder vast woonplaats en een 24-jarige vrouw. De zes zitten nog vast en worden gehoord.

De politie onderzoekt de zaak.

Iets gezien of gehoord?
De politie zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord  tussen 21.30 en 22.00 uur in de omgeving van de Rijnsburgerweg. Of mogelijk bent u in bezit van camerabeelden waarop de overvallers of de vluchtauto te zien zijn. Neem dan contact op met de politie in Noordwijk via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan met 0800-7000.