De weekmarkt op het marktplein aan de Piet Heinlaan in Katwijk gaat vandaag door. Donderdagavond was er enige verwarring over de weekmarkt. De markt leek door het coronovirus te worden afgelast, maar mag nu toch doorgaan. De gemeente Katwijk bekijkt nu per week of de markt georganiseerd kan worden.

Gisteravond werd er veel gespeculeerd over de openstelling van de markt. De twijfel sloeg toe nadat het kabinet bekend maakte dat er geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen meer mogen worden georganiseerd. Twee betrokken personen van de Katwijkse markt besloten daarom twijfelachtig de markt af te zeggen en dit naar buiten te communiceren.

Na overleg met de Veiligheidsregio en contact met andere gemeenten besloot de gemeente Katwijk dat de markt gewoon door kan gaan. Volgens een woordvoerder van de gemeente is een markt nog een grijs gebied, waar de nieuwe regel nog niet helemaal duidelijk voor is. Voor bijvoorbeeld evenementen en concerten waar veel mensen dicht bij elkaar staan, is de maatregel veel duidelijker.

De gemeente vindt het nog niet noodzakelijk om de markt te sluiten. ‘We willen ons zeker aan de regels houden, maar we willen ook geen strengere maatregelen treffen dan nodig.’

Of de marktlui er volgende week ook zijn, weten ze nog niet. De gemeente bekijkt per week of markt door kan gaan.