SGP Katwijk wil reclame van Second Love in Katwijk verbieden. De datingsite voor mensen die al een relatie hebben maar op zoek zijn naar nog een liefde, roept volgens de SGP op tot vreemdgaan. ‘Het is niet goed om op te roepen tot vreemdgaan en te doen of vreemdgaan normaal is’, schrijft de fractie in een persbericht. ‘Juist omdat het gezin als hoeksteen van de samenleving fungeert.’

De SGP vraagt het college van burgemeester en wethouders in een brief om reclame van Second Love in Katwijk te verbieden. De partij heeft naar eigen zeggen diverse verontwaardigde reacties ontvangen van inwoners. Raadslid Jan van Dam reageerde ook op Twitter.

‘De trouw in een relatie zorgt alleen maar voor veiligheid en vertrouwen, en dat na vreemdgaan de meeste relaties gebroken eindigen in een scheiding. Met alle pijnlijke gevolgen van dien voor ouders en de kinderen. De gesprekken met hulpverleners uit de praktijk bevestigen alleen maar de grote consequenties van een (v)echtscheiding voor jong en oud.’

De Katwijkse afdeling is niet de enige SGP-fractie die zich inzet tegen de reclame-uitingen. In meerdere gemeenten willen fracties dat de reclame van de datingsite verboden wordt.