De politie vraagt in het opsporingsprogramma Team West aandacht voor een inbraak in Rijnsburg. Een inbreker heeft in november ingebroken in een woning aan de Siegenlaan en onder andere een pinpas gestolen. Met de pinpas is daarna geld opgenomen. De politie laat beelden van de man zien die pint, in de hoop de dader op te kunnen pakken.

De dader heeft al geld gepind voordat de eigenaar door heeft dat er is ingebroken. De bewoners waren waren op reis toen er bij hen thuis werd ingebroken.

De inbraak werd ontdekt door de moeder van één van de bewoners toen zij tijdens het uitlaten van de hond langs het huis liep. De slotplaat van de achterdeur was verbogen en ook met de deur en het kozijn was gerommeld. De moeder besloot het huis te checken en ontdekte dat er was ingebroken.

Met de gestolen pinpas is geld gepind op woensdagavond 6 november bij een automaat aan het Koningin Julianaplein in Voorburg. Volgens de politie gaat het om een ‘aanzienlijk geldbedrag’.

De politie schat dat de pinner ongeveer 20 jaar oud is. Hij droeg een zwarte jas van het merk Emporio Armani met een capuchon. Zijn rechterhand zat op dat moment in blauw gips. Het is nog niet duidelijk of deze man ook de inbreker is.

Herkent u de pinner?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070

Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Bekijk hier de uitzending van Team West terug. Van minuut 5 gaat het over bovenstaande inbraak.