In Katwijk zijn nog geen besmettingen van het coronavirus vastgesteld. Op social media gaan op dit momenten veel geruchten rond over mogelijke besmettingen. Die zijn er volgens de gemeente Katwijk nog niet. Wel zijn er vier Katwijkers getest op het virus. Drie van die testen waren negatief. Eén uitslag is nog niet binnen.

De redactie van Katwijk Actueel krijgt meerdere vragen en berichten binnen over mogelijke besmettingen in Katwijk. Ook op social media wordt er volop gespeculeerd.

Op dit moment zijn er volgens het RIVM 128 mensen besmet met het coronavirus waarvan 1 patiënt is overleden. Hiervan zijn 101 patiënten in het buitenland besmet geraakt of zijn contacten van bevestigde patiënten. Van de nieuwe patiënten zijn 5 personen opgenomen in het ziekenhuis. De overige nieuwe patiënten zitten in thuisisolatie.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Katwijk zijn maandag twee Katwijkers getest, dinsdag één en donderdag één. De uitslag van de persoon die op donderdag getest is, is nog niet binnen. De drie overige personen hebben alledrie een negatieve uitslag. Zij zijn dus niet besmet.

Coronavirus