Nog geen 10 procent van de Katwijkers zegt dat hij of zij op dit moment aan het hamsteren is vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit een poll van Katwijk Actueel in de Stories op Instagram en Facebook. Toch zijn net als gisteren veel vakken in de Katwijkse supermarkten alweer leeg.

Vrijdagmiddag publiceerde onze redactie een poll in de Katwijk Actueel Stories op Instagram. Op deze poll hebben bijna 1.400 mensen gestemd. 9 procent geeft aan dat hij of zij op dit moment voedselvoorraden inslaat. 91 procent van de stemmers zegt (nog) niet te hamsteren.

Ook in de Stories van Katwijk Actueel op Facebook is bijna 1.000 keer gestemd. Ook daar geeft 92 procent van de stemmers aan dat zij niet hamsteren.

Donderdag werd er al flink ingeslagen in de supermarkten.

Frustratie en gelach om hamstergedrag in Katwijkse supermarkten

 

Premier Mark Rutte adviseerde gisteren tijdens een persconferentie om niet te gaan hamsteren. Daar is vandaag nog niet naar geluisterd. De schappen zijn opnieuw leeg.