Maatjesopmaat organiseert in de maand april een bingo voor 6.500 ouderen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Vandaag werden de eerste bingokaarten uitgedeeld.

Het spel kan door ouderen thuis gespeeld worden. De bingo start op maandag 6 april. Vanaf dat moment wordt er van maandag tot en met zaterdag live op de radio van RTV Katwijk tussen 17.00 en 18.00 uur 4 nummers gedraaid. Bij een ‘Bingo’ kan iemand direct naar de radio bellen en een prijs winnen.

Foto: Studio Stache

De week daarop worden dezelfde nummers die bij de radio zijn gedraaid, in de Katwijksche Post geplaatst. Deze krant wordt de komende tijd huis-aan-huis verspreid.

Als mensen een dag of een nummer gemist hebben via de radio of ze luisteren helemaal geen radio, dan kunnen ze alsnog meedoen via de Katwijksche Post. De nummers verschijnen vanaf 17 april in de krant. Mensen die bingo hebben via de Katwijksche Post kunnen bellen naar het nummer: 06 16841293.

Op de bingokaarten die verspreid zijn, staat een uitgebreide uitleg.

De prijzen worden gesponsord door lokale ondernemers. Spelers kunnen onder andere visbonnen, boeken, taartjes, cadeaubonnen, voedselpakketten, vleespakketten en puzzelboekjes winnen.

Meedoen
Iemand aanmelden voor de bingo? Dat kan via een Whatsapp naar 06-16841293. Schrijf in het bericht het adres, de woonplaats en postcode. Let op: de persoon moet in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg wonen en minimaal 65 jaar oud zijn.

De stichting kan ook nog wel wat hulp gebruiken bij het uitdelen van de bingokaarten.

Het team van Maatjesopmaat is hard op zoek naar extra vrijwilligers voor het uitdelen van de bingokaarten. We hebben…

Geplaatst door MaatjesopMaat op Dinsdag 31 maart 2020


Maatjesopmaat
De bingo is een initiatief van Maatjesopmaat. Initiatiefnemers Erik Houwaart en Michiel Smit proberen in de gemeente Katwijk eenzame mensen met elkaar te verbinden. Sinds uitbreken van de coronacrisis helpt de organisatie waar nodig. De vrijwilligers hebben onder andere bloemen uitgedeeld bij hulpverleners en broodjes vis bezorgd bij zorgcentra.

Houwaart en Smit hopen dat de bingo bij ouderen, die nu binnen moeten blijven en weinig bezoek mogen ontvangen, voor wat vermaak zorgt.