Katwijk sluit vandaag alle toegangswegen naar het strand en de Boulevard af. Er worden BOA’s ingezet om dit te handhaven. De gemeente is bang voor grote drukte waardoor het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden in verband met het coronavirus.

Vanwege het zonnige weer trekken veel mensen er dit weekend op uit. Dat zorgt voor drukte in duin, parken en het strand.

Kustgemeenten riepen bezoekers eerder al op om niet naar het strand te komen.

Gemeente doet oproep: Kom niet naar het strand

In Noordwijk werd daar geen gehoor gegeven. In samenspraak en op verzoek van Veiligheidsregio Hollands Midden zijn daarom alle toegangswegen naar de Boulevard en strand in Noordwijk afgesloten.

Om ervoor te zorgen dat de drukte zich niet zou verplaatsen, zijn ook in Katwijk alle toegangswegen vandaag afgesloten. BOA’s zorgen ervoor dat hier ook op gehandhaafd wordt. Dat de BOA’s op zondag aan het werk moeten is vrij uniek. In de gemeente Katwijk werken normaal gesproken geen ambtenaren vanwege de zondagsrust.