Ondanks de crisis, zien wij ook nog steeds goede dingen gebeuren. Een groot aantal Katwijkers schiet te hulp bij mensen die op dit moment wel een steuntje kunnen gebruiken. Extra mondkapjes die geleverd worden, tekeningen voor ouderen, een boodschappendienst voor mensen die hun huis niet meer uitkomen en nog veel meer. Om deze week positief te beginnen hebben wij een aantal hartverwarmende acties en kleine gebaren op een rij gezet.

Mondkapjes
Vorige week maandag luidden Katwijkse huisartsen de noodklok. Er dreigt een tekort aan mondkapjes. De huisartsen riepen iedereen op om mondkapjes in te leveren bij de huisarts. Daar werd gelukkig gehoor aangegeven. Twee dagen later doneerde Oostingh Staalbouw nog eens 140 mondkapjes.

Ziekenhuis ‘Samen sterk’
Het LUMC werd vorige week verrast met verschillende acties. Zorgmedewerkers ontvingen bloemen van bloemenbedrijven.

Throwing away is not okay ????Today we visited nursing homes in our area to make the hard working employees and vunerable elderly happy with our flowers. #Hoekflowers #spreadthelove #flowers

Geplaatst door Hoek flowers b.v. op Maandag 16 maart 2020

Ook werd een spandoek opgehangen door de supportersvereniging van VV Katwijk. De voetbalclub heeft voor het ziekenhuis een spandoek geplaatst met de tekst: ‘Samen sterk’.

Boodschappenservice
Het Welzijnskwartier kwam al snel met vrijwilligers in actie met een boodschappenservice. Vrijwilligers doen boodschappen voor mensen die vanwege het coronavirus dat zelf niet meer kunnen doen. Inmiddels hebben zich zo’n 200 vrijwilligers aangemeld. De eerste boodschappen zijn al bezorgd.

In Katwijk letten wij op elkaar – Boodschappen voor mensen die niet zelf de deur uit kunnen of willen. Vanwege het…

Geplaatst door Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt op Maandag 16 maart 2020


Verzorgingstehuizen verwend

De verzorgingstehuizen in Katwijk zijn de afgelopen dagen verwend. Kinderen maakten tekeningen, er werd eten gebracht voor de zorgmedewerkers maar ook voor de bewoners, er werden bloemen bezorgd en muzikanten maakten muziek voor de ouderen.

Nog een fijne verrassing…… Er werden zomaar heerlijke hapjes gebracht voor de zorgmedewerkers van Duinrand, door het…

Geplaatst door DSV l verzorgd leven op Zaterdag 21 maart 2020


Supportersverenigingen dragen steentje bij
De supportersvereniging van Quick Boys heeft 135 kilo kibbeling gebakken en 800 porties gedoneerd aan verzorgingstehuizen. De vis werd gesponsord door Schuitemaker Vis en Stevenshof Vis.

De supporters van Rijnsburgse Boys organiseerde een spandoekactie voor de lokale ondernemers in winkelcentrum de Hoftuin Rijnsburg.

Challenges
Er wordt ook aan de jeugd gedacht. VV Katwijk organiseert voor de jeugdspelers elke week twee challenges. De kinderen moeten filmen hoe zij de uitdaging voltooien en opsturen naar de club. Daarmee kunnen ze een shirt winnen met een handtekening van hun favoriete speler.

 

Scholen
Een aantal scholen hebben de leerlingen een hart onder de riem gestoken met een filmpje. De Koningin Wilhelminaschool maakte een filmpje om leerlingen over hun coronaschooldip heen te helpen.


Cake

Supermarkt Coop had deze week wat lekkers in de kantine dankzij een klant. Een mevrouw had een cake gebakken voor de supermarktmedewerkers die het extra druk hebben gehad de afgelopen week.

Als dank voor onze betrokkenheid bij de lokale consument. Een heerlijk zelfgebakken cake ontvangen met ingrediënten uit…

Geplaatst door Coop Katwijk op Woensdag 18 maart 2020


Er zijn nog veel meer acties geweest en we hopen dat er nog veel meer komen. Wij roepen iedereen die iets leuks, liefs of moois heeft gezien, dit ook op te sturen naar redactie@katwijkactueel.nl. Zo kunnen we iedere maandag de week beginnen met goed nieuws!