Hart Voor Katwijk zei het tijdens de behandeling van de motie over de N206 al: ‘De provincie zal een onderzoekje doen en met dezelfde conclusies komen: de Noord-variant is de beste aanpak.” Niet dat dat ook werkelijk zo is maar de manier van werken bij de provincie geeft aan dat dit soort projecten met oogkleppen op in behandeling wordt genomen.

Zoals Katwijk Smart Village al eerder aangaf; Voeg al die losse projecten nu eens bij elkaar: snelfietspad, Project Locatie Valkenburg, ontsluiting en N206. Maak hier 1 project van. Dit zal geld besparen en een beter resultaat opleveren. De provincie liet al weten hier niets voor te voelen: ‘We gaan achter lopen met de planningen en dat mag niet’.

Eigen spelletje uitspelen
Hart voor Katwijk was er al lang over uit. De provincie speelt een spelletje met onze gemeente en inwoners. Even voor de vorm een onderzoek doen zoals de gemeente vraagt. Dit leverde hen toch geen vertragingen op omdat de werkzaamheden op het traject tijdens dit onderzoek gewoon door konden gaan. Fractievoorzitter Gijsbert Schrijvers zei het al vol overtuiging tijdens de raadsvergadering: ‘De provincie speelt een spelletje met ons’. Nu de uitkomsten van het onderzoek er liggen, kunnen wij ook niet anders concluderen dat dit spel inderdaad is gespeeld.

Onsamenhangende conclusies onderzoek
Bent u benieuwd naar de conclusies? Lees het rapport van Katwijk Smart Village. Wat met name opvallend is, is de vergunningsaanvraag welke als argument tegen de Zuid-Variant wordt aangedragen. ‘Een vergunningsprocedure opstarten voor de zuid-kant zal vertraging opleveren’. Dit bevestigt voor HVK dat de provincie nooit van plan was om de zuid-variant serieus te nemen. Had die vergunningsaanvraag bij het onderzoek direct ingediend dan was er geen vertraging geweest. Intrekken kan altijd!

Hart Voor Katwijk werd aardig aangepakt toen ze de conclusie trok dat de provincie het eigen plan zal doordrukken en wij de burgers niet voor de gek moeten houden. ‘Hart Voor Katwijk moet vertrouwen hebben’, werd er voluit gesproken.

Het resultaat is nu wel duidelijk! Wat kunnen we nu nog? De vergunningsaanvraag voor de Noord-Variant tot op de punt nalopen en zo snel mogelijk zien af te wijzen. Alleen dat zijn de nog resterende mogelijkheden van het gemeentebestuur! Zet er een paar punctuele ambtenaren met een vergrootglas op en zoek naar de mogelijkheden deze aanvraag retour te sturen. HVK en KSV zien wel een paar mogelijkheden.