De gemeente Katwijk is begonnen met de verbouwing van het gemeentehuis. In het gebouw worden al wat wanden en vloerbedekking weggehaald. Ook wordt de tijdelijke nieuwe ingang aangelegd. Het officiële startmoment van de bouw wordt op 16 april ingeluid. ‘We gaan een ‘rommelige’ tijd tegemoet en proberen de overlast voor bezoekers en achterblijvende medewerkers zoveel mogelijk te beperken’, schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Het is de bedoeling dat na de verbouwing alle ambtenaren op het gemeentehuis gevestigd worden. Nu zit ook nog een groot deel van het personeel op het Heerenhuys in Katwijk aan den Rijn. De gemeente hoopt met de verbouwing dat de samenwerking tussen ambtenaren efficiënter wordt en dat klanten en burgers beter geholpen kunnen worden. Maar de voornaamste reden is de kostenbesparing die het oplevert. Volgens wethouder Rien Nagtegaal zo’n 400.000 euro per jaar.

De eerste werkzaamheden zijn al van start gegaan.

Een impressie van de nieuwe hoofdingang van het gemeentehuis.

Op 20 en 21 maart verhuizen de ambtenaren tijdelijk naar het Heerenhuys. Helemaal leeg zal het gemeentehuis niet zijn. De burgemeester, wethouders, directie en ondersteuning, front- en backoffice dienstverlening blijven werkzaam in het gemeentehuis.

In de tweede helft van april wordt de huidige hoofdingang afgesloten. Bezoekers moeten dan via de andere kant van het gebouw naar binnen.

Hinder
‘Enige hinder is helaas niet helemaal te voorkomen’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. ‘Maar het is acceptabel met het vooruitzicht dat we straks een mooi en toekomstbestendig gemeentehuis krijgen voor onze inwoners en medewerkers.’

De verbouwing wordt in december afgerond.