Een stel in de Albert Heijn aan de Zeilmakerstraat in Katwijk rijdt met een karretje het gangpad in. Verbaasd blijven ze staan en kijken elkaar aan. In de vakken is geen wc-rol meer te bekennen. Ze moeten er om lachen. Een vrouw met enkel wat boodschapjes in haar hand kan er niet meer om lachen. ‘Dit slaat helemaal nergens op. Waar zijn we nou mee bezig?’

In de Katwijkse supermarkten wordt veel ingeslagen. Niet alleen het wc-papier is op. Vriesvakken zijn geplunderd, aardappelen zijn onvindbaar en er is een run op al het eten wat in blik zit of nog in de vriezer past.

In de supermarkten lijkt het alleen nog over het coronavirus te gaan. Er wordt gelachen om de lege schappen, maar er zijn ook mensen die serieus inslaan. Een moeder en dochter lopen bij de Dirk van den Broek aan de Visserijkade met volle tassen naar de auto. ‘Het is misschien wat overdreven, maar iedereen doet het. Het is een gekke tijd. Je weet het gewoon niet.’

Ook bij de bakker wordt flink ingeslagen.

Wij merken dat veel mensen extra brood inslaan waardoor de schappen hard leeg raken. We hopen op uw begrip als dat…

Geplaatst door Echte Bakker Den Dulk op Vrijdag 13 maart 2020

 

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is het hamstergedrag helemaal niet nodig. De organisatie benadrukt dat er voldoende voorraden zijn.

Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.