Wethouder Gerard Mostert en interim directeur Pierre Sponselee van Dunavie hebben vandaag de eerste paal geslagen voor 52 sociale huurwoningen in de Hoornes. De bouw van de appartementen tussen de Hoorneslaan en de Jaap Bergmanstraat werd vandaag met omwonenden en betrokkenen gevierd. KBM en Dunavie streven ernaar om de 52 appartementen van het project ‘Oeverpolder’ in 52 weken te bouwen. 

Het project Oeverpolder bestaat uit twee- en driekamerwoningen. Alle appartementen hebben een woonkamer, een of twee slaapkamers, een balkon, een badkamer en toilet. De woningen zijn tussen de 55 en 87 m2 groot en krijgen elk een eigen warmtepomp zes zonnepanelen. 

Foto: Pierre Sponselee en Gerard Mostert slaan de feestelijke paal van project Oeverpolder

Vorig jaar was het nog even billen knijpen voor de woningcorporatie. Vanwege de stikstofcrisis was het onduidelijk of er weg gebouwd mocht worden. Na wat aanpassingen kreeg het bouwproject toch groen licht. Dit tot grote vreugde van de wethouder. Mostert: ‘Ik ben heel blij dat Dunavie en KBM een antwoord hebben op de stikstofproblematiek en dat we starten met bouwen van sociale huurwoningen. Ik beschouw dit als een mooi voorbeeld voor alle bouwinitiatieven in de gemeente. Het is belangrijk dat we doorbouwen in de gemeente en dat we samen nadenken over innovatieve duurzame oplossingen’. 

Wethouder: Stikstof hoeft geen showstopper te zijn

De interim-directeur van Dunavie benadrukte dat naast woningbouw, ook natuur erg belangrijk is. Sponselee: ‘Steeds vaker beseffen we ons hoe belangrijk een gezonde leefomgeving is. Daarom moeten we met zorg omgaan met onze natuur en het milieu en ons inzetten om bijvoorbeeld stikstofuitstoot te beperken.’

Sponselee overhandigde daarom een insectenhotel aan de wethouder en vlinderkast aan de bewonerscommissie.

Geïnteresseerden moeten nog even geduld hebben. Dunavie streeft ernaar de woningen eind januari 2021 in de verhuur aan te bieden. De woningen worden in maart 2021 opgeleverd.