Organisaties en clubs ondernemen actie naar aanleiding van de maatregelen die in Nederland zijn aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. Quick Boys en FC Rijnvogels hebben bijvoorbeeld alle trainingen afgelast en Aquamar sluit een deel van het zwembad.

Zorgorganisatie Marente voorbereid

Zorgorganisatie Marente zegt alert en goed voorbereid te zijn. Alle locaties zijn nog open voor bezoek. Medewerkers geven bezoekers geen hand. Ook wordt van de bezoekers gevraagd handen regelmatig te wassen.

Mensen die ziekteverschijnselen vertonen worden gevraagd het bezoek uit te stellen.

Welzijnskwartier stopt activiteiten met kwetsbare doelgroep

Het Welzijnskwartier neemt meerdere maatregelen. Contactsporten, activiteiten met een kwetsbare groep en activiteiten met meer dan 100 mensen gaan tot en met 31 maart niet door. Het gaat onder andere om Eetkamer de Krom en LVB Café in buurtcentrum de Schelp.

De organisatie laat daarnaast medewerkers thuiswerken

Soldaat van Oranje last pauze in

Alle voorstellingen van Soldaat van Oranje tot en met 31 maart gaan niet door. Bezoekers ontvangen bericht.

Zwembad gesloten

Het recreatiebad in Aquamar is tot en met 31 maart gesloten. In dat bad zijn vaak meer dan 100 bezoekers tegelijkertijd in het bad aanwezig. Banen zwemmen is nog wel mogelijk. Ook de zwemlessen gaan nog gewoon door.

Geen trainingen bij FC Rijnvogels en Quick Boys

FC Rijnvogels en Quick Boys hebben alle trainingen voor vanavond afgelast. Geen enkel elftal mag vanavond het veld op. Het bestuur overlegt vanavond over hoe de club omgaat met het coronovirus. De kantine is wel geopend.

Rijnsburgse Boys laat de beslissing over het wel of niet trainen over aan de teams. Het eerste elftal traint achter gesloten deuren.

Derby VV Katwijk – Rijnsburgse Boys afgelast

De derby tussen VV Katwijk en Rijnsburgse is afgelast. De twee ploegen zouden zaterdag op sportpark de Krom tegen elkaar spelen. Ook alle andere clubs spelen niet. Al het voetbal in Nederland is tot en met 31 maart afgelast.

Corona deelt tik uit aan toerisme

Marian Krijgsman van VVV Katwijk ziet dat zowel boekingen voor de korte als voor de lange termijn geannuleerd worden. In een korte tijd zijn er zeven boekingen in maart en april geannuleerd. Daarnaast zijn er 2 grote boekingen voor de maand juli geannuleerd.

Uit een rondvraag blijkt dat bij de meeste reisbureaus in Katwijk het aantal boekingen drastisch terugloopt. Last-minutes worden bijna niet meer geboekt en boekingen voor reizen op de langere termijn dalen. De reisbureaus proberen het daarom zo aantrekkelijk mogelijk te maken om toch te boeken.

Ageeth Witteveen van YourTravel probeert klanten zo veel mogelijk gerust te stellen. Witteveen: ‘Er zijn genoeg landen waar het virus nog geen voet aan de grond heeft gezet en waar het veilig is om naartoe te reizen’. Tevens krijgen klanten de mogelijkheid om de reis om te boeken of uit te stellen mocht het virus toch op de vakantiebestemming verschijnen.

NLdoet afgelast

NLdoet heeft de activiteiten voor dit weekend afgelast. ‘Met pijn in ons hart roepen wij deelnemende organisaties aan NLdoet op, hun activiteiten uit te stellen’, schrijft de organisatie. ‘Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden wij het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan.’

Tijdens NLdoet helpen mensen vrijwilligersorganisaties of organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken, met een klus of activiteit.

In Katwijk stonden 24 activiteiten gepland. De gemeente Katwijk en het Welzijnskwartier steunen het advies en zullen alle organisaties benaderen die een klus hebben aangemeld.

Eerste besmetting

De GGD maakte donderdagochtend bekend dat een 76-jarige Katwijker besmet is met het coronavirus. De man zit samen met zijn vrouw in thuisisolatie. De GGD is een contactonderzoek gestart en neemt maatregelen waar nodig.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Katwijk gaat het naar omstandigheden goed met de man. De man zit in thuisisolatie.

In buurgemeenten Noordwijk, Oegstgeest en Leiden werden al eerder besmettingen vastgesteld.

In deze regio zijn 17 mensen besmet. Eén daarvan is inmiddels weer hersteld.