Foto Kruyt verdwijnt na bijna 70 jaar uit het centrum van Katwijk aan Zee. De fotospeciaalzaak verhuist dit jaar naar het Bosplein. ‘Sinds het afsluiten van de Princestraat zijn we helaas een stuk minder goed bereikbaar voor de snelle boodschappen.’

Foto Kruyt zit op dit moment aan de Voorstraat in het winkelgebied op een A-locatie en betaalt daar ook flink voor. Die A-locatie is volgens Kruyt door het veranderd koopgedrag van klanten minder belangrijk geworden. Veel klanten komen gericht naar de zaak toe of bestellen via internet. ‘Door te besparen op huisvestingskosten, kunnen we scherper opereren in de huidige markt en continuïteit blijven bieden aan onze klanten’, schrijft Kruyt in zijn nieuwsbrief.

Bereikbaarheid
Een grote rol speelt ook de bereikbaarheid. De bereikbaarheid van zijn winkel is volgens hem veel minder geworden, nadat het centrum autoluw is geworden. ‘Sinds het afsluiten van de Princestraat zijn we helaas een stuk minder goed bereikbaar voor de snelle boodschappen. Op het Bosplein kun je gratis voor de deur parkeren met een blauwe schijf. De nieuwe winkel ligt ook centraler in de gemeente Katwijk, dus uit alle dorpskernen en wijken zijn we dan beter bereikbaar.’

Gemeentehuis
Een handige bijkomstigheid is het gemeentehuis dat op loopafstand van het Bosplein ligt. ‘Voor de officiële pasfoto’s is het ook makkelijker voor onze klanten om dichter bij het gemeentehuis te zitten met de winkel. Het is dan slechts 200 meter verderop in bijna dezelfde straat. We zullen ook onze openingstijden erop aanpassen.’

De exacte verhuisdatum is nog niet bekend. De winkel aan de Voorstraat blijft voorlopig nog geopend.