Het plan van Ton Frissen voor een nieuw Sport- en Cultuurcentrum op locatie Valkenburg krijgt steun van Dirk Kuyt. ‘Voor Katwijk als sportgemeente en met mijn Foundation zie ik mooie mogelijkheden om in mijn eigen geboortedorp leuke activiteiten te ontwikkelen.’

De organisator van festival Haringrock presenteerde in 2017 al zijn idee voor een cultuurcentrum met plek voor theater, een muziekschool, muziekcaf√©, oefenstudio’s, horeca en zalen voor feesten, concerten en evenementen. Volgens de Katwijker is het idee sindsdien uitgegroeid tot ‘een volwassen plan’.

Naast cultuur is er in het centrum ook plek voor sport. Kuyt ziet daarom mogelijkheden voor de Dirk Kuyt Foundation. De foundation steunt evenementen en organisaties die zich inzetten voor sportaanbod voor mensen met een beperking. Kuyt wil activiteiten van zijn foundation onderbrengen in het sportcentrum van Frissen. ‘Voor Katwijk als sportgemeente en met mijn Foundation zie ik mooie mogelijkheden om in mijn eigen geboortedorp leuke activiteiten te ontwikkelen. En ik zie ook kansen voor bestaande sportverenigingen in Katwijk om zich verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te klimmen.’

Frissen heeft het voormalig vliegkamp Valkenburg op het oog als locatie. Op die locatie zijn ook plannen voor woningbouw. Het Sport- en Cultuurcentrum moet zo’n 10.000 m2 in beslag nemen.

Een projectontwikkelaar bekijkt op dit moment voor Frissen de mogelijkheden in het gebied.