Katwijk is volgens vastgoedadviseur JLL niet de beste plaats van Nederland om te wonen. Op een ranglijst met 84 gemeenten met elk meer dan 50.000 inwoners, staat Katwijk op plek 39. Volgens JLL kun je het beste in Amsterdam wonen. Ook Utrecht en Delft scoren goed.

JLL maakte de ranglijst vandaag bekend. Gemeenten kregen een score tussen 0 en 100 procent. De score werd berekend aan de hand van 37 pijlers zoals de ligging en bereikbaarheid, maar ook door middel van de economische groei en voorzieningen in de gemeente.

Amsterdam dankt haar koppositie met een score van 81 procent voornamelijk aan de economische groei van de stad en de vele voorzieningen.

Leiden scoort net aan een plek in de top 20 met een score van 65 procent.

Katwijk staat met een score van 58 procent tussen Nieuwegein en Enschede op plaats 39.

Midden-Groningen bungelt onderaan de ranglijst met de laagste score van 39 procent.