De afgelopen maanden zijn een aantal jongeren betrokken geweest bij steekincidenten. Steeds meer burgemeesters pleiten daarom voor een verbod op het dragen van messen door minderjarigen. Volgens de gemeente Katwijk zijn er in Katwijk nog geen incidenten geweest. Wel heeft de politie afgelopen donderdag op een school bij een 13-jarige jongen een mes aangetroffen. De gemeente neemt de signalen serieus en wil het probleem bij jongeren onder de aandacht brengen.

De burgemeesters van de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk pleitten eerder deze maand voor een messenverbod bij jongeren. De twee burgemeesters kregen allebei te maken met steekincidenten waarbij minderjarigen betrokken waren.

Wij vroegen of burgemeester Cornelis Visser ook voorstander is van zo’n verbod.

‘In Katwijk is er vooralsnog geen sprake van dit soort geweldsincidenten, maar wij nemen de signalen serieus en willen, in overleg met andere gemeenten, bekijken hoe we dit onderwerp bij jongeren onder de aandacht kunnen brengen’, laat een woordvoerder van de gemeente Katwijk in een reactie weten.

Signalen dat jongeren in Katwijk ook messen bij zich dragen, kwamen afgelopen donderdag. Twee wijkagenten brachten een bezoek aan school, nadat de schoolleiding het vermoeden had dat twee leerlingen een mes bij zich droegen. Een 13-jarige jongen bleek een mes in zijn onderbroek te hebben verstopt. Het mes was van een 15-jarige jongen, die het wapen van huis had meegenomen. Beide leerlingen zijn geschorst en doorverwezen naar Bureau Halt.

Het Digitaal Plein doet onderzoek naar het wapenbezit onder jongeren in Katwijk.

De enquête invullen kan tot en met zondag.