Burgerhulpverleners, politie en ambulance samen in actie bij een reanimatie

Voor de neus van wijkagent Gerwin Ouwehand staan een paar verschrikte en verbaasde gezichten. Het haar van een vrouw zit nog in de folie. Toen ze de melding van HartslagNu voor een reanimatie bij haar in de buurt op haar telefoon kreeg, heeft ze haar kapster als chauffeur gecharterd en is ze zo snel mogelijk naar het adres gereden. Op dat adres staat Ouwehand de burgerhulpverleners op te wachten. Het is gelukkig een oefening voor opnames van een video. Met deze video willen politie en ambulance laten zien hoe zij samenwerken met burgerhulpverleners en hoe belangrijk die samenwerking is.

Voor de opnames van de video is er een melding verstuurd aan de burgerhulpverleners voor een reanimatie op een adres in Rijnsoever. Wijkagent Gerwin Ouwehand is blij met alle burgerhulpverleners die komen aangesneld. ‘Zo snel als zij hier nu zijn, had ons als politie niet gelukt’, vertelt hij. Die snelheid is erg belangrijk als iemand een hartstilstand heeft. Iedere seconde telt.

De video laat zien hoe alle hulpdiensten in actie komen vanaf het moment dat iemand een hartstilstand krijgt.

(video staat bovenaan deze pagina)