Bibliotheek en HEMA slaan handen ineen voor voorleeshalfuurtje

Het lijkt een beetje een gekke combinatie: de bibliotheek en de HEMA. Toch hebben de twee de handen ineengesloten voor een nieuw project.

‘Weet jij van wie deze staart is?’ Een kleine jongetje zit op een stoel in het restaurant van HEMA Katwijk. Voorzichtig wijst een jongetje een giraffe aan. Voor hem zit Loes van Bibliotheek Katwijk. In de hoek van het restaurant staat een tafel moet boekjes, kleurpotloden, stempels en kleurplaten. Moeders en vaders zitten naast hun kinderen in de kring of kijken vanaf een afstandje toe terwijl ze een bakje koffie drinken. De nieuwe setting is nog even wennen, maar slaat wel aan.

Iedere twee weken op woensdagochtend vanaf 10.00 uur biedt de HEMA een voorleeshalfuurtje aan in samenwerking met bibliotheek Katwijk. Het is een bijzondere samenwerking. Nog niet eerder werkte de bibliotheek samen met een commerciële partner als de HEMA.

Het idee komt uit de koker van Ruben Jongerius (HEMA Katwijk). Jongerius: ‘Ik vind het belangrijk dat de HEMA niet alleen maar bekend staat om zijn producten of de verkoop daarvan. We willen ook echt een rol spelen in de maatschappij en wat is er nou belangrijker dan dat onze kindjes goed leren lezen en schrijven? Op deze manier kunnen we daar een mooie invulling aangeven’.

Ook de bibliotheek is blij met de activiteit op deze nieuwe locatie. Medewerker Anne Pauwels vindt het belangrijk om het plezier van het lezen uit te dragen. ‘Ga weer lekker voorlezen. Pak dat moment weer even samen met je kind.’

De bibliotheek is op onderstaande data weer aanwezig in de HEMA voor een voorleeshalfuurtje:

19 februari
4 en 18 maart
1, 15 en 29 april
13 en 27 mei
10 en 24 juni