Soldaat van Oranje heeft woensdag tijdens de Muscial Awards de award ‘Unieke prestatie’ gewonnen. De award is eenmalig in het leven geroepen vanwege de ongekend lange speelduur, het unieke bezoekersaantal en de bijdrage aan de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog van de musical.

De musical op voormalig vliegkamp Valkenburg speelt al bijna 10 jaar. Al meer dan 3 miljoen bezoekers zagen de musical in de TheaterHangaar.

Foto: Marieke vd Poort Photography

Producent Fred Boot: ‘Dat het bestuur van het Musical Awards Gala ons een Musical Award voor Unieke Prestatie toekent, is van grote betekenis. Uiteraard zijn wij als productie enorm dankbaar voor deze waardering. De award bevestigt het belang van het doorvertellen van onze eigen geschiedenis. Dat was ook de wens en de hoop van Erik Hazelhoff Roelfzema, die met zijn verhaal de herinnering levend wilde houden. Zijn verhaal is een hommage aan alle mensen die een keuze durfden te maken. De onverzettelijke rechtvaardigheid van juist die mensen eren wij. We hopen het verhaal van Erik Hazelhoff en zijn vrienden nog heel lang te mogen vertellen’.