Katwijk heeft dit jaar ruim 23.000 euro vuurwerkschade. De gemeente heeft vooral veel afvalbakken, verkeersborden en speeltoestellen moeten vervangen.

In de aanloop naar de jaarwisseling was er nog weinig aan de hand. ‘De schade leek mee te vallen’, schrijft de gemeente in een persbericht. Dat valt uiteindelijk toch tegen.

Het bedrag is wel minder dan vorig jaar. Toen kwam de totale schade op ruim 26.000 euro.

Schade aan straatkolken wordt niet meegenomen in het totaalbedrag. Een kapotte kolk wordt pas later in het jaar zichtbaar, bijvoorbeeld na een zware regenbui. Het aantal kapotte kolken als gevolg van de jaarwisseling 2018/2019 is uitgekomen op ruim 18.000 euro. Dit is bijna 6.000 euro lager dan het jaar ervoor.

Burgemeester Cornelis Visser: ‘Het is ontzettend jammer te moeten constateren dat er ook dit jaar weer schade is ontstaan. We doen er alles aan schade als gevolg van vuurwerk tot een minimum te beperken. Van handhaving, preventie tot communicatie. De jaarwisseling is een feest. Zonde dat dit met vernielingen gepaard gaat. We blijven, samen met de politie, de strijd aangaan tegen vuurwerkvandalisme’.

Opluchting, irritaties en teleurstelling tijdens opnemen van vuurwerkschade