Niet de bruidegom, maar de bruid komt haar toekomstige man ophalen voor de bruiloft. Haar kleine jongens staan in het huis van oma voor de deur te wachten. Stiekem spieken ze alledrie door de kleine raampjes. Daar komt mama. ‘Wow.’ Bruidsfotografe Rianne Hogewoning wist het moment op camera vast te leggen. Met deze foto maakt de Rijnsburgse nu kans op de Bruidsfoto Award.

De Bruidsfoto Award wordt ieder jaar georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine. Op 11 mei worden negen awards uitgereikt in acht categorieën. Daarnaast is er ook nog een publieksprijs voor de foto met de meeste stemmen. Hogewoning is genomineerd in de categorie ‘bruidskinderen‘.

‘Iedere bruiloft begint met de voorbereidingen’, vertelt de fotografe. ‘Lieke (de bruid) ging zich in hun eigen huis voorbereiden. Robin (de bruidegom) was met hun twee zoons Tyler en Aiden in zijn oma’s huis. Robin is daar praktisch opgegroeid bij zijn oma en hij vond het daarom ook een eer om vanuit haar huis te gaan trouwen. Als bruid en bruidegom klaar zijn, haalt normaal de bruidegom zijn bruid op. Maar zij kozen ervoor dat juist de bruid haar drie mannen kwam ophalen. De voordeur van oma’s huis heeft allemaal kleine raampjes die open konden. Toen Lieke eraan kwam, gingen Aiden (de kleinste), Tyler (de oudste) en Robin door de raampjes kijken tot Lieke eraan kwam.’

Foto: Het moment werd ook vanaf de andere kant vastgelegd.

Volgens Hogewoning is de foto anders dan wat je vaak verwacht van een eerste ontmoeting op de trouwdag. Het blije hoofdje van Aiden en de verraste ‘wow’ blik van Tyler, in combinatie met het verhaal dat bruid de bruidegom ging ophalen, maken dit een hele toffe plaat’, vertelt ze.

De winnaars van de awards worden bepaald door het aantal stemmen wat zij binnen halen. Stemmen op de foto’s kan hier.

Op 11 mei 2020 worden de Award winnaars in de 8 categorieën bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking.