Rijnsburgers Klaas Buik (52) en Marianne van den Eijkel (49) waren donderdagavond met hun 12-jarige zoon te zien in het programma ‘Ik vertrek’. Het stel wordt in de serie gevolgd tijdens de verbouwing van een oude steengroeve in Frankrijk tot een chambres d’hôtes. In de aflevering is te zien dat dit een flinke uitdaging is.

Nadat Klaas een openhartoperatie heeft ondergaan, is hij vastbesloten alles uit het leven te halen. Ze kopen een oude steengroeve in de Dordogne. Het plan is om hier een chambres d’hôtes te bouwen. Al snel komen ze erachter dat ze houtrot hebben en alle vloeren moeten eruit.

Gelukkig houden Marianne en Klaas wel van een uitdaging. Het bouwbudget is klein en de werkdruk is hoog, want het stel wil over vier maanden de eerste gasten ontvangen. Zoon Pei Pei (12) weet niet zo goed wat hij van de plannen van zijn ouders moet vinden. Hij is geboren in China en woont sinds zijn vijfde in Nederland en heeft het hier juist heel fijn. Of hij kan aarden in Frankrijk is dan ook de grootste zorg van Klaas en Marianne.

Bekijk hier de aflevering.

Het programma ‘Ik vertrek’ is een serie over Nederlanders die naar het buitenland vertrekken om daar hun droom waar te maken.

Wil je weten hoe het nu met de familie is? Lees dan hier het blog van het gezin.