Pyro Freaks Katwijk gaat geen vuurwerkshow geven als de gemeente besluit om een lokaal vuurwerkverbod in te voeren. Afgelopen donderdag bleek een meerderheid van de gemeenteraad voorstander te zijn van een lokaal vuurwerkverbod, waarbij het alleen voor clubs en verenigingen met een vergunning nog mogelijk wordt om vuurwerk af te steken. In een statement laat Pyro Freaks Katwijk weten dat zij tegen dit voorstel zijn en demonstraties niet uitsluiten.

Afgelopen donderdag werd in de gemeenteraad een motie ingediend voor een lokaal vuurwerkverbod. Het voorstel werd door een meerderheid  gesteund.

Pyro Freaks Katwijk organiseerde tijdens de jaarwisseling een vuurwerkshow op de Rijnmond in Katwijk aan Zee. De show oogstte niet alleen veel lof bij de inwoners, maar ook bij de gemeente Katwijk.

De show was dit jaar voor het eerst in samenwerking met de gemeente. Partijen die voor het vuurwerkverbod stemden, noemden de show een voorbeeld. Met het verbod kunnen alleen nog groepen zoals Pyro Freaks voor een mooie show zorgen.

Maar de Pyro Freaks zitten hier niet op te wachten.

‘Wij zijn faliekant tegen het (vroegtijdig) afsteken van (illegaal) vuurwerk. Wij vinden ook dat hier hard tegen opgetreden moet worden. Echter, het verbieden van legaal consumentenvuurwerk vinden wij buiten proporties’, schrijft de groep in een statement. De vuurwerkliefhebbers laten weten dat zij geen vergunning gaan aanvragen en dus geen show zullen geven.

‘Wij volgen de uitvoering van de motie aandachtig en sluiten op korte of op lange termijn demonstraties niet uit.’

STATEMENT:

Geplaatst door Pyro Freaks Katwijk op Vrijdag 17 januari 2020