De politie kwam vanmiddag grootschalig in actie na een melding over een vuurwapen. Op de Cantineweg waren twee personen gezien die een vuurwapen bij zich zouden hebben. Agenten hebben het tweetal aangehouden, maar het ‘vuurwapen’ blijkt vermoedelijk een balletjespistool te zijn.

Bij de melding werden meerdere eenheden opgeroepen. Boven duin vloog een helikopter, omdat het tweetal vanaf de Cantineweg het duin was ingelopen.

De jongens waren zich volgens de politie van geen kwaad bewust en wilden een filmpje opnemen met het pistool. Nepwapens die nauwelijks van een echt wapen zijn te onderscheiden, zijn verboden. De jongens worden daarom doorverwezen naar Bureau Halt.

De politie Katwijk is vandaag te volgen tijdens een dienst op Facebook. Agenten houden bij wat zij doen en wat zij tegenkomen. De zogenoemde volgdienst is hier te volgen.

Tijdens deze dienst is ook te zien hoe de agenten omgaan met de bovenstaande melding.