Onlangs werd bekend dat de Rijnsburgse fotografe Rianne Hogewoning genomineerd is voor een Bruidsfoto Award, maar ook de Rijnsburgse Lotje van der Bie maakt kans op een award. Ze strijden alleen niet om dezelfde prijs, want beide foto’s vallen in een aparte categorie.

De Bruidsfoto Award wordt ieder jaar georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine. Op 11 mei worden negen awards uitgereikt in acht categorieën. Daarnaast is er ook nog een publieksprijs voor de foto met de meeste stemmen. Van der Bie is genomineerd in de categorie ‘Bruidegom’.

De bruidegom was erg zenuwachtig en dit was het moment nét nadat hij een eerste blik op zijn bruid had geworpen’, vertelt Van der Bie over de foto. ‘Hij brak, het was alles bij elkaar teveel voor hem. Prachtig om te zien.;

‘Ik besloot op dit moment in te zoomen op de emoties van de bruidegom.’ Ze koos er bewust voor om de bruid niet helemaal in beeld te brengen. ‘Dat vind ik erg sterk aan de foto. De bruidegom speelt hier de hoofdrol.’

De winnaars van de awards worden bepaald door het aantal stemmen wat zij binnen halen. Stemmen op de foto’s kan hier.

Op 11 mei 2020 worden de Award winnaars in de 8 categorieën bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking.