Katwijkse game landelijk ingezet bij voorlichting over sexting

Het is ongeveer twee jaar geleden dat leerlingen van het Andreas College samen met de politie Katwijk voor het eerst het spel Shitzooi spelen. Het voorlichtingsprogramma van de politie, Sociaal Content Creators, Halt en Welzijnskwartier over sexting blijkt een succes. Het Katwijkse project won vorig jaar al een prijs en dit jaar kunnen alle scholen in Nederland het spel spelen.

Shitzooi is een initiatief van de politie Katwijk, Sociaal Content Creators, Halt en Welzijnskwartier om de gevaren van sexting bij de jeugd onder de aandacht te brengen. Jongeren krijgen voorlichting en maken via een spel kennis met ‘Juul’, van wie naaktfilmpjes op internet zijn verschenen. Een agent probeert met de leerlingen de zaak op te lossen.

Foto: Studio Stache

Het innovatie project won vorig jaar de Hein Roethofprijs. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat op een verfrissende manier de sociale veiligheid verbetert. Shitzooi heeft als prijs een bedrag van 10.000 euro ontvangen. Dit bedrag is gebruikt om het project ook landelijk in te zetten.