Eindelijk eigen bus voor bewoners Parnassia

Ze hebben er hard voor moeten werken, maar de bewoners van de Parnassia hebben nu eindelijk een eigen bus. ‘We waren heel erg afhankelijk. Dat is nu voorbij.’

De bewoners van de twee zorgwoningen, in leeftijdscategorie 30 tot 70 jaar, hebben uiteenlopende beperkingen van zwaar autisme tot meervoudige geestelijke en lichamelijke beperkingen. Ondanks hun beperking willen zij niets liever dan erbij horen en zoveel mogelijk de dagelijkse dingen doen die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn.

Bijna twee jaar lang is er geld ingezameld voor de aankoop van een eigen bus. ‘We waren heel erg afhankelijk van taxi’s en momenten’, vertelt Christianne Thomas. ‘Het was vaak lang wachten en veel organiseren. Dat had een grote impact op de dagelijkse dingen die we deden.’

Volgens Thomas staan er veel leuk uitjes op de planning.