Dorpshuis Rijnsburg heeft woensdag haar laatste activiteit georganiseerd. De organisatie heeft niet genoeg vrijwilligers en krijgt te weinig steun van de gemeente Katwijk.

Voorzitster Sharina Floor vindt het erg jammer. ‘We hebben het geprobeerd op te lossen, maar het kan niet anders.

Goedenmiddag,Zoals jullie al misschien een klein beetje vernomen hebben gaan wij stoppen met de activiteiten voor het…

Geplaatst door Het Dorpshuis Rijnsburg op Zondag 5 januari 2020

Dorpshuis Rijnsburg opende bijna 2 jaar geleden. De initiatiefnemers richtten zich vooral op activiteiten voor kinderen tussen de 4 en de 12 jaar oud, omdat er voor die doelgroep weinig te doen is in Rijnsburg.

De eerste maanden was er veel steun van de gemeente. Die steun werd later steeds minder, vertelt de voorzitster. Toen de gemeente ook geen bijdrage wilde leveren aan een feest voor het 2-jarig bestaan, was dat de druppel.

Floor kan nog steeds genieten van de activiteiten waar iedere week tussen de 20 en 30 kinderen op af komen. Maar de rompslomp er omheen, wordt haar teveel bovenop haar privéleven. Nadat ze haar vertrek aankondigt, besluiten nog meer vrijwilligers te stoppen. Ze zoekt nog naar nieuwe aanwas, maar moet noodgedwongen stoppen. Nieuwe vrijwilligers blijken onvindbaar.

Om toch nog feestelijk af te sluiten, werd woensdag van 14.00 tot 15.30 uur een game hall middag georganiseerd.