De dierenbescherming heeft 58 katten uit een zwaar vervuilde woning in Katwijk gered. De woning lag bezaaid met uitwerpselen en de geur van kattenpis was volgens een inspecteur ‘verschrikkelijk’. Bij veel katten was de vacht slecht verzorgd en de helft van de dieren was te mager.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) werd ingeschakeld na een melding via het noodnummer 114. De melder dacht dat het om zo’n twintig katten ging. Dit bleken er uiteindelijk veel meer te zijn.

Naast de katten zijn er ook een hond en vogel gevonden. De hond heeft oor- en huidproblemen. De vogel is gezond, maar de kooi was sterk vervuild.

De bewoner mag de hond en vogel wel houden, mits hij de hond laten behandelen en de kooi goed schoonmaakt.

De woning wordt door de woningcorporatie en gemeente onder handen genomen. De politie zorgt ervoor dat de bewoner hulp krijgt.