De Rijnsburgse wijkagent Gerwin Ouwehand wordt in een youtubevideo geduwd en lastiggevallen door twee youtubers. Ouwehand werkt in de video mee aan een experiment, waarbij de youtubers testen hoe mensen reageren als zij een ongeluk op straat filmen en vervolgens de politie aanvallen. Een bekend probleem bij de politie, waar ook Ouwehand al vaker aandacht voor heeft gevraagd.

Op het Youtubekanaal ‘Bondgenoten’ voeren Benjamin en Jaap sociale experimenten uit om te zien hoe sociaal Nederland is. In de video die vandaag verscheen, test het tweetal hoe mensen reageren als zij een ongeluk op straat filmen en vervolgens de politie aanvallen.

Gerwin Ouwehand heeft het al vaker meegemaakt. Tijdens zijn werk als agent in Den Haag zag hij hoe een grote groep mensen een reanimatie filmden in een restaurant. Hij schreef er een blog over: ‘Geen woorden voor’, waarmee hij landelijk in het nieuws kwam.

Blog: “Geen woorden voor”Het is woensdagavond 31 oktober even na 18.00 uur. We zijn net klaar met eten. Vanuit de…

Geplaatst door Politiebureau Jan Hendrikstraat op Donderdag 1 november 2018

 

‘Het gebeurt en dat is heel teleurstellend’, vertelt de Katwijker in de video van Bondgenoten. Hij heeft weinig begrip voor mensen, die filmen bij een hulpverlening.

In de video wordt een ongeluk in scene gezet. Een meisje is met haar fiets gevallen en krijgt hulp van omstanders. De youtubers filmen alles met hun mobieltje, maar krijgen al snel commentaar van de omstanders. Bekijk hieronder de video.