De voedselbank heeft na lang zoeken een nieuwe locatie gevonden. De organisatie zit nu in een pand aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg, maar moet daar uit. Het voormalige schoolgebouw van de Dubbelburg aan de Nassaulaan in Rijnsburg wordt vanaf volgend jaar de nieuwe thuisbasis.

De Dubbelburg staat sinds de zomer leeg. De schoollocatie werd gesloten, vanwege een teruglopend leerlingaantal.

De voedselbank was samen met de gemeente Katwijk al geruime tijd op zoek naar een nieuw pand. De vrijwilligersorganisatie helpt iedere week ongeveer 500 Katwijkers met voedsel- en verzorgingspakketten, kleding, huisraad en een knipservice.

Naast de Voedselbank krijgt ook KOK Kinderopvang een plek in het pand. De kinderopvang gaat gebruik maken van de ingang aan de Nassaulaan en de Voedselbank zal via de ingang aan Het Cappelrijeland het gebouw betreden.

Verhuizen
Voordat de verhuisdozen worden ingepakt, wordt het nieuwe gebouw eerst nog aangepast. De gemeente verwacht dat de Voedselbank binnen twee maanden de deuren van haar nieuwe locatie kan openen.