Op maandag 9 december hebben Tweede Kamerleden Daniel Koerhuis (VVD) en Erik Ronnes (CDA) een werkbezoek afgelegd aan Project Locatie Valkenburg. Zij werden vergezeld door diverse Staten- en raadsleden vanuit de provincie en gemeente.
De politici kregen een rondleiding over het terrein en spraken met wethouders Gerard Mostert en Adger van Helden. Het bezoek werd afgesloten op het gemeentehuis van Katwijk, waarbij een presentatie werd gegeven over de laatste stand van zaken van het project.

Op termijn moet er een nieuw dorp verrijzen op het voormalige Vliegkamp Valkenburg met diverse voorzieningen en 5.000 woningen, met een grote variatie in woontypen en prijsklassen. Niet alleen de historie maakt de locatie uniek: ook de ligging bij de duinen, met diverse natuur- en recreatiegebieden in de omgeving en de aantrekkelijke ligging in de Randstad zijn bijzonder.

Bij het project zijn het Rijksvastgoedbedrijf, de provincie en de gemeente nauw betrokken.