Muzikaal dineren bij strandpaviljoen Zee en Zon

Eens in de twee weken kunnen de gasten van Zee en Zon in het weekend niet alleen genieten van een hapje eten en drinken, maar ook van een band. ‘Zo gezellig en zo leuk’, vertelt een bezoeker van het strandpaviljoen.

Bekijk hieronder de uitgebreide muzikale agenda van Zee en Zon.

3-0
zondag 29 december 15.00 – 19.00De tijd is daar! Op 29 december zal het illustere trio ‘3-0’ zijn 10de en daarmee tevens een jubileum optreden geven. Van 15.00 tot 19.00 uur bieden zij soelaas in tijden van nood voor diegene die er behoefte aan heeft. Mooie en gezellige liedjes, met her en der een knipoog naar de kleinkunst.

Sunplugged
10 januari 19.00 – 23.00

Sunplugged? Nooit van gehoord waarschijnlijk. Dat kan kloppen. Ze bestaan nog maar net. Het is een gelegenheidsformatie die bestaat uit vier bevlogen muzikanten die elkaar kennen uit muzikale samenwerkingen in het verleden. Een ‘bijpraatborrel’ ontaardde in een vruchtbare ideeënrijke avond waarin werd geopperd om met z’n vieren akoestisch wat te gaan doen. En zo geschiedde. Zee en Zon is de plek waar dat gaat gebeuren. Op vrijdag 10 januari. Het repertoire van Sunplugged is verrassend. Waar muzikanten in een band nummers aandragen die bij de band moeten passen, is het hier heel anders gegaan.
Elke muzikant komt met zijn 10 nummers. En die worden gespeeld. Klaar. Leuke nummers, oud, nieuw, persoonlijke favorieten. Echt van alles wat. Maar daardoor zijn er ook verrassende keuzes! Het optreden van Sunplugged in Zee en Zon zou je kunnen omschrijven als de omgevallen platenkast van Angela, Marjolijn, Mark en Martin.  

DHVD
26 januari 15.00 – 19.00

Jan den Hollander en Gerard van Duijn zijn al jarenlang actief in de popmuziek. Onder de naam DHVD spelen ze als duo mooie bekende akoestische liedjes. Zowel nederpop als nummers van buitenlandse bodem zijn in een avondvullend repertoire opgenomen. DHVD combineert covers met eigen liedjes. Lekkere luistermuziek voor bij je thuis, in de kroeg of bij een hapje eten in een restaurant.

Westcoast
8 februari 19.00 – 23.00

De naam `WestCoast` is letterlijk ontleend aan de westkust van ons land. Het was daar aan het Katwijkse strand namelijk dat de bandkern voor het eerst blijk gaf van enige muzikale inslag. De `kampvuurcultuur` die het Katwijkse strandleven eind jaren 70, begin jaren 80 nog kenmerkte zorgde ervoor dat de akoestische gitaar immens populair werd en daarmee ook de liedjes uit die tijd. Jongens en meiden, een lekker vuurtje, een biertje en natuurlijk de muziek. Voor velen de ultieme uitgaansavond in de zomermaanden.

Het duurde echter tot de mid-eighties voordat van enige organisatie sprake was. Dat wil zeggen, vanaf die tijd verzorgen de grondleggers van “WestCoast”, Bas Varkevisser, Gerard Zuijderduijn, Ben Geijteman en Martin Haasnoot bij gelegenheid en heel sporadisch de muzikale invulling van meestal “besloten” feestelijkheden. Jarenlang bleef het daar ook bij. Sportieve verplichtingen stonden een echte muzikale carrière ook in de weg. Bij het oplopen van de leeftijden en het afnemen van de sportieve aspiraties kwam er echter weer wat meer tijd beschikbaar om wat vaker als band de oefenruimte in te duiken. Gewoon lekker spelen. Geen aspiraties of doelstellingen. Af en toe naar buiten (op)treden, prima, maar vooral niet te vaak. Toch moest er toen wel een naam komen. Na lang nadenken en een prijsvraag kwam de naam All Football Band uit de (originele) hoge hoed. AFB. Natuurlijk vanwege het voetbalverleden.

Inmiddels was de band versterkt met een heuse drummer (Cor van Duijvenbode) . Natuurlijk heeft ook Cor een voetbalverleden. Een muzikale zomervakantie in Zuid-Frankrijk (2008) bracht de bandleden ertoe de bandnaam verder versimpeld te internationaliseren. WestCoast was geboren en werd in dat jaar verder versterkt met een “blazerssectie” verenigd in de persoon van niemand minder dan Dirk-Jan Blom. Het aantal gigs neemt de laatste jaren behoorlijk toe, maar WestCoast hecht er waarde aan overkill te voorkomen. Het moet tenslotte wel leuk blijven. Begin 2009 nam een van de grondleggers van de band, zanger-gitarist Bas Varkevisser, het besluit om zijn lange muzikale loopbaan af te sluiten. Als vervanger maakt Arjan Verhave sinds 2009 deel uit van WestCoast. Niet geheel toevallig één van de muzikanten van het strand aan het begin van dit verhaaltje.
In 2016 is de samenstelling van de band wederom veranderd. Dit helaas door het overlijden van onze kanjer, leadzanger, Martin Haasnoot. Een groot verlies maar zijn muziek zit en blijft in de ziel van Westcoast. Stefan van der. Plas, neef van Martin Haasnoot, heeft z’n taak overgenomen.

MDS
23 februari 15.00 – 19.00

Deze groep, is er eigenlijk altijd al geweest. Terwijl opa de waterkoker nog eens aanzet, wordt er aan de keukentafel al lekker gezongen door de rest van de familie. Van alles komt er voorbij; Fleetwood Mac, George Michael, The Beatles en zelfs Britney Spears is niet teveel. Luidkeels meezingend schuift opa weer aan, en op dat moment er komt een gitaar bij die de boel nog meer opzweept. Als een kettingreactie duikt kleinzoon op de Cajon en zo was er ineens een band. Gezelligheid ten top, maar er miste nog een ding: publiek. Met en voor je familie zingen is geweldig, maar er is niets beters dan het te delen met alle andere liefhebbers van muziek. Zo is MDS geboren, aan de keukentafel bij opa, met de hele familie. Wij staan voor warmte, eenheid, gezelligheid en muziek. Schuif jij aan?

Retuned
6 maart 19.00 – 23.00

Alex en Dirk-Jan vormen een akoestisch gitaarduo dat een creatieve tweestemmige draai geeft aan nummers in alle muziekstijlen: akoestische rocknummers worden mooie luisterballads of juist jazzy swingnummers.

Afternooners
22 maart 15.00 – 19.00

Een trio met een enorm uitgebreid repertoire. Een muzikale reis door de tijd met liedjes die er toe doen. Het spelen startte begin 2013. Met Bob Geilings en Joost van Sambeek en na en half jaar Jack Glasbergen erbij. De huidige bezetting: Joost van Sambeek, Jack Glasbergen, Richard Harteveld en Alex van der Spek.

Stringmen
12 april 15.00 – 19.00

Stringmen speelt songs die door de jaren heen regelmatig voorbij blijven komen.
Het trio, bestaande uit Jan van der Spek, Alex van der Spek en Thomas Wassenaar, heeft een voorliefde voor nostalgische songs van onder andere Neil Young, Bob Dylan, James Taylor en andere helden uit de popgeschiedenis. Alles wordt gebracht vanuit een ontspannen setting met akoestische gitaren, zang en zo nu en dan een mondharmonica.

The expired faces
26 april 15.00 – 19.00

De Katwijkse band the exired faces zijn: Willem Kuijt, Jan Hazenoot, Dirk Plugge, Peter Winters en Volker van Hameren. Dit muzikale gezelschap is in het najaar van 2014 ontstaan op initiatief van Willem Kuijt en Jan Hazenoot. In deze formatie spelen louter ervaren muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de muziekscene van Katwijk en omstreken. Het repertoire van the expired faces  bestaat grotendeels uit songs van de jaren 60, 70, 80 & 90 en laats zich omschrijven als een reis door de geschiedenis van de popmuziek, kortom een opeenvolging van soul, pop en rock klassiekers met een twist uit vervlogen tijden.