Kerstgekte bij de Uiver: ‘Sint eruit, boom erin’

Na het vertrek van de Sint stonden mensen gelijk te trappelen om de kerstboom in huis te halen. Bij Tuincentrum de Uiver in Katwijk aan den Rijn kon je afgelopen weekend al spreken van een ‘kerstgekte’.

‘Als Sinterklaas weg is, gaat de knop om. Dan is er gelijk een run op de kerstartikelen’, vertelt René Ravensbergen van Tuincentrum de Uiver.

Dat was goed te zien afgelopen zaterdag. Mensen waren niet alleen op zoek naar een kerstboom, ook de kerststukjes en versiering werden al in huis gehaald.

Maar de perfecte boom is vaak de eerste stap. Die zoektocht hoeft niet lang te zijn. Volgens Ravensbergen is de ‘Nordmann’ de ideale boom voor in huis. ‘Hij ruikt niet, de naalden zijn lekker zacht, het is een mooi model en het heeft een schappelijke prijs.’

Heb je de perfecte boom gevonden, maar is hij lastig mee te nemen? De Uiver kan ook kerstbomen bezorgen.

Bij thuiskomst wil je de kerstboom natuurlijk gelijk opzetten, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Een handige manier om je boom recht en snel op te zetten is de EasyFix kerstboomstandaard. Bij De Uiver wordt er in de kerstboom alvast een gaatje geboord, zodat hij in huis alleen nog maar op de standaard gezet hoeft te worden. Ravensbergen: ‘De boom staat gegarandeerd kaarsrecht.’