Speciaal voor de feestdagen heeft de Voorraadkast, op kosten van de lokale partij Hart Voor Katwijk boodschappen mogen doen.

Op woensdagavond 11 december gingen Co Viele en Jolanda Remmelszwaal met Leon Krijgsman en Gijsbert Schrijvers van HVK de supermarkt in. Uiteindelijk zijn er na bijna anderhalf uur winkelen 3 volle winkelwagens afgerekend.

‘We maakten ons al een beetje zorgen dat we dit jaar de kersttassen niet goed maar vooral leuk gevuld kregen. Dit kado komt voor ons echt op een perfect moment! We kunnen nu niet alleen de standaard boodschappen halen maar juist ook een extraatje voor de feestdagen’, aldus Jolanda. ‘Voor ons is een doosje zoutjes heel normaal, maar voor mensen die bijna niets hebben is het heel bijzonder om te hebben’, vult Co aan, die met veel enthousiasme menig schap in de supermarkt heeft leeg gehaald.

‘Als partij willen wij ook eens wat teruggeven aan de maatschappij’, legt fractievoorzitter Gijsbert Schrijvers uit. ‘Dit soort initiatieven zijn goud waard in een gemeente. De kracht is wellicht juist dat de Voorraadkast niet afhankelijk is van enige overheidsinstantie en geheel werkt op giften en met vrijwilligers. Ze kunnen werken zonder de bureaucratie en dat betekent dat ze snel kunnen handelen en actie ondernemen.’

Met name de trieste verhalen van gezinnen die bijvoorbeeld bij de Voedselbank tegen een dichte deur aanlopen en wel direct geholpen kunnen worden door Co en haar team, maakt dat Hart Voor Katwijk hen steunt. ‘Je kunt als partij oliebollen of kerststukjes uitdelen aan willekeurige mensen maar dit komt terecht bij mensen die het echt nodig hebben. En met onze vergoeding als raadslid kunnen wij daar best wat in betekenen.’

De beelden van het boodschappen doen zijn overigens binnenkort te zien op de facebookpagina van Hart Voor Katwijk.